AAU logo

Creative Genius - Nytænk dit fag og arbejde

Uddannelsens indhold

Creative Genius uddannelsen er opbygget af tre faglige fokus som du får dyb erfaring med mellem internaterne, hvor hjemmeopgaverne er en integreret del af dine arbejdsopgaver.

 1. Individuel Kreativitet: Der fokuseres på udvikling af individuelle kreative kompetencer.
 2. Fra idé til praksis: Der arbejdes med videreudvikling og prototyping af egne idéer i samspil med andre, både indenfor og udenfor organisationen.
 3. Ledelse af kreative organisationer og kreative processer: Der arbejdes med at designe og lede samskabende processer for teams og i projektarbejder. Derudover får du en dyb forståelse af hvad der skaber kreativitet i en organisation.

 

INDIVIDUEL KREATIVITET

Det første fokus i uddannelsen handler om at gøre kreativiteten til et centralt element i din måde at udføre dit arbejde på. Her er udviklingen af din personlige kreative metode samt en fokuseret træning af din kreativitet central i udviklingen af dine kreative kompetencer. Det har til formål at give dig analytiske og metodiske forudsætninger for at forstå og udvikle din kreativitet. Din kreativitet åbner for en større tværfaglig vidensanvendelse i din idéudvikling og hjælper dig til at gennemskue de begrænsninger og mønstre i det daglige arbejde der står i vejen for at kunne tænke nyt. I forbindelse med dette fokus vil du:

 • opbygge en forståelse for kreativitet og de variabler, som påvirker nyskabelse
 • få værktøjer til kreativ tænkning
 • lære at anvende viden fra andre videns domæner i dit arbejde
 • påbegynde udvikling af din egen kreative praksis

 

FRA IDE TIL PRAKSIS

Det andet fokus bygger på, hvordan man tager teamet og organisationen med i arbejdet med ideer og løsninger. Du får erfaring med forskellige typer af konkrete processer og samarbejdsformer med henblik på at skabe nytænkning og impact med dit arbejde. Det handler om hvordan du kan inddrage relevante videns-folk fra andre domæner og gatekeepers i arbejdet med dine ideer og videreudvikle dem uden at give køb på kreativiteten. I forbindelse med dette fokus vil du:

 • opbygge en forståelse for de organisatoriske og kommunikative rammer for at skabe kreative gennembrud i organisationen
 • få værktøjer til at prototype idéer gennem krydsbefrugtning med andre vidensdomæner
 • designe og formalisere et personligt træningsprogram der udvikler din kreativitet

 

ledelse af kreative organisationer og KREATIVE PROCESSER

I tredje fokus præcenteres en værktøjskasse og en procesmodel til at designe og lede samskabende kreative processer for teams og organisationer. Du kommer til at arbejde med rollen som leder og facilitator af skabende processer. Du får også indsigt i rammer der understøtter kreativitet på tværs af fag, afdelinger og organisationer. I forbindelse med dette fokus vil du:

 • opbygge en forståelse for hvordan man designer og leder samskabende kreative processer
 • få værktøjer og modeller til kreativ samskabelse
 • træne og udvikle andres kreativitet
 • etablere og styre kreative teams
 • udvikle en kreativ kultur og miljø

 

Følg Creative Genius op med en fuld master i kreativitet

Når du har afsluttet Creative Genius uddannelsen kan du indenfor en periode på 4 år vælge at udvide den til en fuld skræddersyet masteruddannelse i kreativitet. Det kræver at du tager relevante kurser på ialt 15 ECTS samt laver et masterprojekt med udgangspunkt i din egen praksis, hvor vi vejleder dig. Det kan f.eks. se sådan ud: Creative Genius (30 ECTS) + Ledelse og design af kreative processer (10 ECTS) + Organisatorisk læring (5 ECTS) + MASTER projekt i egen praksis (15 ECTS) = Master i kreativitet (60 ECTS). Vi udbyder den fulde master under fleksibel master programmet.

 

Vil du vide mere om Creative Genius-uddannelsen?

FAKTa om uddannelsen

Varighed: 1 år på deltid

Sted: Aalborg

Studiestart: marts hvert år

Ansøgningsfrist: Der er ikke åbent for optag på nuværende tidspunkt.

ECTS: 30

Pris: 39.500 (+ forplejningspakke)

Forbehold for fejl, ændringer samt aflysning.

Deltagere fortæller...

Lena Brammer Nielsen, selvstændig keramiker og kreativ underviser”Jeg vil bruge det, jeg har lært på uddannelsen,
til at undervise fx helt almindelige produktions-virksomheder, som gerne vil udvikle deres produkter eller arbejdsgange. Jeg har arbejdet med kreativ udfoldelse i mange år, men har manglet forskningsbaseret viden om kreativitet. En universitetsgrad giver lidt mere tyngde, når jeg skal ud hjælpe virksomhederne. Jeg tænker, at flere vil tage mig ind.”

- Lena Brammer Nielsen, selvstændig keramiker og kreativ underviser

Jesper Heinemeier, Technical Manager, SafeEx”Den virksomhed, jeg arbejder for, får mere og mere konkurrence, så vi skal arbejde hårdere. Nogle af de værktøjer, jeg har fået på Creative Genius, kan gøre mig endnu bedre til at sikre, at vi er foran vores konkurrenter i produktudviklingen.”

- Jesper Heinemeier, Technical Manager, SafeEx